OpinionFirst

Link naar de website: OpinionFirst

OpinionFirst is het eerste project van de stichting DemocracyFirst. OpinionFirst is het wereldwijde centrale platform voor moderne democratie. De ontwikkeling is in 2008 gestart.

OpinionFirst is meertalig en kan binnen 2-3 dagen worden geïntroduceerd in elke taal en voor iedere buurt, plaats, provincie of land. De start van OpinionFirst is in West-Europa en Noord-Amerika.

Bij OpinionFirst willen we de technologie zo breed mogelijk inzetbaar maken. Dat maakt het project in technisch (en financieel) opzicht tot een enorme uitdaging. Het systeem moet veilig en betrouwbaar zijn, veelzijdig en flexibel, maar vooral uitblinken in gebruiksgemak en functionaliteit. Alleen zo kan OpinionFirst een succes worden!

OpinionFirst in slechts een paar woorden…

OpinionFirst is het centrale platform voor moderne directe democratie. Heeft u een mening? Dan is OpinionFirst uw startpunt. Alleen als u stemt en uw mening en voorstellen naar buiten brengt, oefent u invloed uit. De principes zijn eenvoudig:

Stem op wat u belangrijk vindt

U stemt snel en eenvoudig over élk belangrijk onderwerp in uw buurt, woonplaats, provincie, land, werelddeel en zelfs de wereld. U stemt dus niet op een partij, maar u stemt precies op die onderwerpen die u aangaan.

Het kost slechts een paar minuten van uw tijd om per onderwerp een keuze maken. En mét uw keuze heeft u invloed op elk voorstel of besluit dat belangrijk is voor u. U heeft rechtstreekse invloed op beslissingen!

Als geregistreerde kiezer geeft u meer gewicht aan uw stem en verhoogt u onmiddellijk uw invloed, net zoals in iedere democratie. Uw registratie maakt het ook mogelijk om uw stem later te wijzigen of te verwijderen. Alle stemmen die u geeft zijn anoniem!

Iedereen kan stemmen op OpinionFirst. Inwoners geven gezamenlijk aan wat belangrijk is en helpen met hun keuzes favoriete voorstellen en opinieleiders aan de winst. Als u niet stemt, is het onderwerp niet belangrijk genoeg voor u en zullen andere inwoners bepalen welk voorstel wordt aangenomen.

Plaats uw voorstel of visie

Uw voorstel of visie telt! OpinionFirst streeft ernaar om ieder voorstel en iedere visie over elk onderwerp vast te leggen, op alle plekken van de wereld. Op deze wijze worden inwoners geïnformeerd en kunnen zij de juiste keuzes maken.

Wij nodigen deskundigen, politici, beleidsmakers, schrijvers, journalisten, BN’ers en betrokken burgers expliciet uit om hun voorstel of mening kenbaar te maken. U kunt reageren over een onderwerp in de vorm van een:

  • Voorstel

    Met uw voorstel plaatst u uw plan, idee, oplossing, motie of initiatief. Wanneer u een voorstel publiceert, wordt u automatisch opinieleider voor uw voorstel. Iedereen kan voor u en uw voorstel stemmen. Hoe beter u uw voorstel promoot, hoe meer stemmen u krijgt en hoe groter uw invloed wordt. Uw kiezers laten uw voorstel winnen.

  • 360°

    Met uw 360° reageert u met uw advies, visie, argumenten, aanbevelingen, achtergronden en andere informatie. U wordt geen opinieleider en kiezers kunnen niet op u stemmen, maar u kunt met uw stemadvies wel een keuze voor uw favoriete voorstel bevorderen.